top of page
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon

Het belang van gelijke energie-uitwisseling in het bedrijfsleven


Het creëren van een gelijkwaardige energie-uitwisseling met je klanten draagt ​​bij aan een soepele en succesvolle coachingrelatie.


Gelijke energie-uitwisseling: wat is dat?

Gelijke energie-uitwisseling is een belangrijk concept - niet alleen in het bedrijfsleven, maar in het leven in het algemeen. Gelijke energie-uitwisseling is het principe dat in een relatie beide partijen evenveel energie geven en ontvangen.


In een coachingrelatie is een gelijke energie-uitwisseling wat de coachingrelatie symbiotisch en gunstig maakt voor zowel de cliënt als de coach. (Omdat jij als coach ook voldoening en energie moet halen uit het coachen van je cliënten!)


Dus hoe ziet een gelijke energie-uitwisseling eruit in een coachingrelatie?


Ondernemen is een uitwisseling van waarde voor geld. En bij coaching is er een nog grotere uitwisseling. De eerste transactie van een klant die zich aanmeldt om met jou samen te werken, is er een van het ruilen van waarde voor geld. (Dat is een van de redenen waarom je er zeker van wilt zijn dat jou aanbod en prijzen overeenkomen met het niveau van ondersteuning dat jij biedt. Als dat niet het geval is, zul je waarschijnlijk een hekel hebben aan jou klanten, wat geen goede zaak is!)


Maar voorbij het punt van de eerste transactie, zou je coaching relatie met je klanten voor beide partijen moeten zijn, wat betekent dat jij en de klant beide waarde uit de relatie haalt. (Als je het niet leuk vindt om je klanten te coachen, wat heeft het dan voor zin?!)


Zelfs als iemand betaalt om met je samen te werken, wil dat nog niet zeggen dat ze onbeperkte toegang tot je hebben. Je verdient en moet grenzen stellen en duidelijke verwachtingen stellen om die wederzijds voordelige relatie te creëren. Als je dat doet, beheer je je eigen energie, zodat je nog krachtiger voor je klanten kunt verschijnen.


Tekenen dat het je ontbreekt aan een gelijke energie-uitwisseling in je coachingrelaties

Het is vaak gemakkelijker om te zien waar we uit balans zijn in een relatie, coaching of anderszins.


Hier zijn enkele tekenen:


- Je voelt je boos. Wrok is een teken van een onvervulde behoefte en kan een indicatie zijn dat u meer geeft dan je wilt of dat je minder ontvangt dan je verwacht.


- Je voelt je uitgeput of uitgeput. We hebben allemaal periodes waarin we ons gestrest of uitgeput voelen, maar als er een bepaalde relatie is die uitputtend is, kan het nuttig zijn om de dynamiek van die relatie te onderzoeken.


- Je bent bang voor interacties. Als je bang bent om met een bepaalde persoon om te gaan, is dat een teken dat die persoon iets in je teweegbrengt en het is de moeite waard om te onderzoeken of het een energetische onbalans is binnen de relatie.


Voor elke coach, vooral een coach die een empaat of hoogsensitief persoon is, zal het gebrek aan het gevoel dat gelijke energie uitputtend zal blijken te zijn. Alles wat leegloopt, zal uiteindelijk leiden tot een burn-out als we het niet aanpakken en verhelpen.


Als je jezelf in de bovenstaande scenario's bevindt, wil je onderzoeken wat er onder deze gevoelens zit en kijken of het een onbalans van energie is.


Sharing is caring💜✨


Marisa Lisse

Intuïtief Branding Coach




7 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page