top of page

De cirkel is rond


Als jonge moeder op 18-jarige leeftijd, had ik al een talent voor het leggen van verbindingen. Ik had een radioprogramma genaamd "Mama's Uurtje", gaf danslessen, organiseerde modeshows voor jonge moeders en was mentor voor jongeren. Ik voelde me sterk verbonden met mijn gemeenschap en wilde anderen inspireren en ondersteunen.



Op mijn 21e begon mijn reis als mentor voor jongeren en ging ik met een groep jongeren van Untold naar Spanje. Dit markeerde het begin van mijn betrokkenheid in Zuidoost. Ik sloot me aan bij Untold en reed drie keer per week naar Amsterdam. Ik werd onderdeel van een hechte gemeenschap van jongerenbegeleiders die allemaal dezelfde passie hadden: jongeren helpen hun volledige potentieel te bereiken. We werkten samen, deelden ideeën en ondersteunden elkaar bij onze missie.


In de afgelopen 9 jaar ben ik actief geweest bij Stichting de kids van Amsterdam en de afgelopen 5 jaar bij Stichting We Are on the Move. Deze organisaties hebben mijn kracht gezien, zelfs tijdens de moeilijkste periode in mijn leven, en hebben zich niet laten afleiden door mijn financiële problemen. Ze geloofden in mijn talenten en gaven me de kans om mijn passie voor ondernemerschap te ontwikkelen. Ze zagen in dat samenwerking de sleutel was tot succes.



De kracht van samenwerken is altijd een essentieel onderdeel geweest van Mom Entrepreneurs, de organisatie die ik oprichtte 12 jaar geleden. Als moeders die ondernemen, begrepen we dat we sterker zouden staan als we onze krachten bundelden. We deelden onze ervaringen, kennis en netwerken om elkaar te ondersteunen en te laten groeien. Samen konden we obstakels overwinnen, nieuwe kansen creëren en vooruitgang boeken.



Het is deze kracht van samenwerking die Mom Entrepreneurs heeft laten groeien en bloeien. We hebben een gemeenschap opgebouwd met meer dan 3500 leden waarin moeders elkaar inspireren, adviseren en ondersteunen in hun ondernemersreis. We organiseren evenementen, workshops en netwerkmogelijkheden waar moeders elkaar kunnen ontmoeten en van elkaar kunnen leren.

Door samen te werken, hebben we een sterke en veerkrachtige gemeenschap gecreëerd die elkaar helpt om succesvolle ondernemers te worden.



Nu, 22 jaar later, ben ik dankbaar dat we kunnen bijdragen aan het herstel van de gedupeerde ouders van het toeslagenschandaal door een huis voor hen te bouwen. Het voelt alsof de cirkel rond is. De kracht van samenwerking heeft ons geholpen om Mom Entrepreneurs te laten groeien en ons in staat gesteld om anderen te ondersteunen in moeilijke tijden. Samen kunnen we grote dingen bereiken en een positieve impact hebben op de levens van anderen.


Dus laten we de cirkel rond maken en blijven geloven in de kracht van samenwerking. Samen kunnen we de wereld veranderen en een betere toekomst creëren voor onszelf en degenen om ons heen.


Much love,

Marisa Lisse


40 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page