top of page

4 tips voor meer rust in de tent


Ook zo moe van jezelf dat je dingen vaak beter, goed en het liefst perfect wilt hebben. Zei jij volmondig ja of zat je heftig te knikken met je hoofd. Dan heb jij vast een dosis Rust & Balans nodig. Deze snel tips gaan jou dan nu ontzettend op weg helpen.


1.Stel prioriteiten!

Ga eens je activiteiten, maar ook mensen prioriteren. Is het deze week naast het werken nou echt nodig om 2 keer te gaan sporten, met je vriendin een borrel te doen en langs je moeder te gaan (met de kinderen). Bedenk welke activiteiten je energie geven en welke mensen het dichtst bij staan. Vrije tijd kan je ook inplannen en het kost niets. Je beschermt jezelf hiermee i.p.v. alleen maar jezelf ‘vol’ te plannen. Je creëert zelf de drukte, dus je kan ook zelf weer rust in de tent creëren.


2.Leer eens nee zeggen.

We zeggen altijd heel hard dat we heel goed nee kunnen zeggen. Maar uiteindelijk doen we dat niet! We vinden dat het er wel even bij kan, het een kleine moeite is en dat de dingen dan sneller en beter gebeuren als je het zelf even doet. Uiteindelijk zitten we overvol in ons hoofd en zegt ons lijf ook stop. Dus denk niet alleen nee, maar zeg ook echt nee! Het zal je niet altijd in dank worden afgenomen. Maar ja je hoeft niet iedereen tevreden te houden, je wilt nu vooral jezelf tevreden houden.


3. Je hoeft je niet schuldig te voelen.

Je gaat dus prioriteiten stellen in je activiteiten en mensen en je gaat ook nog nee zeggen. Maar dan komt mevrouw schuldgevoel om de hoek kijken.

‘Ik was vorige week ook al niet gaan sporten!’

‘Nu heb ik mijn vriendin echt al te lang niet gezien.’

‘Ik moet nu echt wat met de kinderen gaan doen.’

Door het hebben van schuldgevoelens ga je juist meer stressen. Als je de lat niet te hoog legt en verantwoording neemt voor je eigen kunnen, dan hoef je je ook niet schuldig te voelen over je beslissingen.


4. Lachen blijft toch het beste medicijn.

Heb je weleens proberen te lachen, zonder dat daar een grap aan vooraf hoeft te gaan. Dus gewoon uit het niets lachen en dit enkele keren achter elkaar herhalen. Je zal merken dat je op een gegeven moment meer en harder gaat lachen en je remmingen langzaam vervagen. Het gekke is dat je je hierna best goed voelt! Je moet even over je schaamte heen, want het voelt misschien een beetje ongemakkelijk.


Kan je geloven dat er mensen zijn die dagelijks even 10 minuten ‘lachen’ voordat de dag begint! Gaat je dit iets te ver, dan kan je natuurlijk ook gewoon lekker een komedie gaan kijken.


Liefs,

Chareen

http://www.denieuwevrouw.nu/

32 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page